Raspravljalo se o tome mogu li hrvatske katoličke misije u svijetu opstati kad više ne bude moguće poslati hrvatskoga dušobrižnika na rad u inozemni pastoral i o promjenama koje će našim inozemnim misijama donijeti ulazak Hrvatske u EU

Sjednica Vijeća HBK i BK BIH za hrvatsku inozemnu pastvu održana je 3. travnja u zgradi HBK-a u Zagrebu. Predvodio ju je predsjednik Vijeća za hrvatsku inozemnu pastvu mons. dr. Pero Sudar. Na sjednici su uz mons. Sudara sudjelovali ravnatelj Ureda za hrvatsku inozemnu pastvu fra Josip Bebić i svi delegati za inozemnu pastvu pristigli za tu prigodu iz različitih dijelova svijeta gdje se okupljaju u svoje župe i centre hrvatski katolici.
U žarištu sjednice bilo je pitanje: mogu li hrvatske katoličke misije u svijetu opstati kad više ne bude moguće poslati hrvatskoga dušobrižnika na rad u inozemni pastoral i o promjenama koje će našim inozemnim misijama donijeti ulazak Hrvatske u Europsku uniju.
Nakon sjednice sve sudionike primio je zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić. Tijekom susreta razgovarali su o stanju u hrvatskoj inozemnoj pastvi, sadašnjim izazovima i otvorenim pitanjima.
(IKA)