Humanitarno književne večeri održane su u St. Gallenu u prostorijama NK Ban, u Hrvatskom kulturno-sportskom društvu Zrinski u Luzernu i HDŠ u Dietikonu

U organizaciji portala Moja domovina, u Švicarskoj su se po treći put u sklopu projekta Žena – Majka – Hrvatica održale humanitarne književne večeri. Ovaj put u goste je stigla hrvatska književnica, glumica, stand-up komičarka, pjevačica, posljednjih godina i likovna umjetnica, Arijana Čulina.
Prva večer održana je 1. ožujka u St. Gallenu u prostorijama NK Ban gdje su domaćini bili Eva i Vinko Tomić, a druga 2. ožujka u prostorijama Hrvatskog kulturno-sportskog društva Zrinski u Luzernu. Treća večer je održana 3. ožujka u prostorijama Hrvatske dopunske škole u Dietikonu.
U ugodnoj atmosferi animatorica Željka otvorila je večeri projekcijom isječka iz svima poznatog filma “Đenka još nije umrla, a ka’ će ne znamo” u kojemu Arijana glumi Milijanu. Potom je Arijana predstavila svoj glumački, književni i glazbeni put i kratkim crticama iz svog života nasmijala sve prisutne.

Predstavila je i svoje tri knjige: “Životinjska posla”, “Šta svaka žena triba znat o onim stvarima” te “Za Europu spremni”.
Književni dio večeri zaključeni su prikazivanjem spota “Mon amour” gdje su Arijana i Mirella Meić prepjevale poznati Severinin hit “Mili moj”.
Dobrovoljni prilozi prikupljeni na ovim večerima uljepšat će nadolazeći Uskrs potrebitima u Hrvatskoj.
(moja-domovina.net)