Joeov djed s majčine strane Nicholas Francis Joseph Brachanow podrijetlom je s dvaju otoka šibenskog arhipelaga. Njegovi roditelji bili su Michael Brachanow i Catherine Jelowcic, a upravo su prezimena Bračanov i Jelovčić dva prezimena karakteristična za otoke Murter i Kaprije. Poznato je kako su se otočani početkom prošlog stoljeća doseljavali u Ameriku pa su vjerojatno tako i Joeovi preci stigli u Pittsburg, gdje je rođen prije 39 godina

Sophia Vergara i Joe Manganiello hrvatskim su medijima zanimljivi i zbog toga što Joe ima hrvatske korijene. Sophia je tako postala i daljnja “šibenska nevista” budući da je Joeov djed s majčine strane Nicholas Francis Joseph Brachanow podrijetlom je s dvaju otoka šibenskog arhipelaga.
Njegovi roditelji bili su Michael Brachanow i Catherine Jelowcic, a upravo su prezimena Bračanov i Jelovčić dva prezimena karakteristična za otoke Murter i Kaprije. Poznato je kako su se otočani početkom prošlog stoljeća doseljavali u Ameriku pa su vjerojatno tako i Joeovi preci stigli u Pittsburg, gdje je rođen prije 39 godina. Prva zapažena Joeva uloga bila je u Spidermanu, gdje je igrao Flasha Thompsona. No svjetsku slavu donijela mu je uloga vukodlaka Alcidea Herveauxa u hit-seriji True Blood (Prava krv). Joe je talentiran i za glazbu, pa je pjevao prateće vokale na albumima grupa The Used i Goldfinger.
Za razliku od drugih zvijezda koje potječu iz Lijepe Naše, Joe se toga ne srami pa je ponosan i na naslovnicu jednog domaćeg magazina koju je krasio njegov lik. (www.vecernji.hr)