Početkom lipnja u Hrvatsku dolazi neobična, ali hvalevrijedna grupa od 76 Hrvata, koji će, uz popularni sydneyski hrvatski glazbeni sastav “Budilice” posjetiti mnoge hrvatske gradove – od Osijeka do Splita. Organizator je putnička agencija “Adriatic Adveture” vlasnice Blaženke Čvorak

Početkom lipnja u Hrvatsku dolazi neobična, ali hvalevrijedna grupa od 76 Hrvata, koji će, uz popularni sydneyski hrvatski glazbeni sastav “Budilice” posjetiti mnoge hrvatske gradove – od Osijeka do Splita. Organizator je putnička agencija “Adriatic Adveture” vlasnice Blaženke Čvorak čije se središte nalazi u dvorištu HK “Kralj Tomislav” u Edensor Parku.
Na turneji je planirano osam javnih nastupa HGS “Budilice”, članovi Jozo Zorić i Kemo Bungurić, na kojima će , uz domaćine, biti prisutni i gosti iz Australije.
– Planiramo koncerte: 4. lipnja u Osijeku, 6. lipnja u Koprivnici, 9. lipnja u Varaždinu, 11. lipnja u Krapinskim Toplicama, 15. lipnja u Međugorju, 17. lipnja u Splitu, 25. lipnja u Grobniku i 26. lipnja u Starom gradu Ozlju kod Karlovca. Na Dan hrvatske državnosti, 25. lipnja održat ćemo veliki koncert u Grobniku, a sav prihod ide za hrvatske branitelje. Inače, prihodi s ostalih koncerata idu u korist SOS dječjeg sela Ladimirevci, kazala je Blaženka Čvorak.
U Hrvatsku odlaze početkom lipnja, a Čvorak će biti gošća na Iseljeničkom kongresu koji se 1. ,2. i 3. lipnja održava u Šibeniku.
– “Budilice” nisu samo glazbeni sastav, već i onaj koji je kroz svojih 45 godina postojanja pomagao i pomaže Hrvatskoj i Hrvatima kada je to potrebno, kažu glazbenici.
Iduće subote, 21. svibnja u HK Kralj Tomislav održava se humanitarna zabava čiji sav prihod ide djeci u Ladimirevcima. Zabavi će prisustvovati i Hrvoje Petrušić, generalni konzul RH u Sydneyju.

Tekst i fotografija: Franjo Harmat