Domaćica večeri bila je predsjednica Društva Zrinka Velić, a nazočili su joj predstavnica Fonda za manjine Željka Raščanin, predsjednik HNV -a Zvonimir Deković, direktor Centra za kulturu „Nikola Đurković“ Miloš Dževerdanović i poznata hrvatska pjesnikinja bokeljskih korijena Maja Perfiljeva

U Domu kulture Škaljari održana 17. svibnja glazbena večer u organizaciji HKD „Tomislav“ a pod pokroviteljstvom Fonda za zaštitu i ostvarivanje manjinskih prava Crne Gore.
Domaćica večeri, predsjednica Društva Zrinka Velić pozdravila je nazočne među kojima su bili predstavnica Fonda za manjine Željka Raščanin, predsjednik HNV -a Zvonimir Deković, direktor Centra za kulturu „Nikola Đurković“ Miloš Dževerdanović i poznata hrvatska pjesnikinja bokeljskih korijena Maja Perfiljeva.
Glazbenu čaroliju ove večeri donijeli su najmlađi sudionici, članovi dječjeg zbora „Leptirići“ koji su uz osmijeh i ples izveli najljepše dječje pjesmice. Nakon dječjeg zbora pozitivne vibracije širili su članovi već dobro poznatih klapa „Veterani vazda mladi“ i „Jadran“ iz Tivta.
Osvježenje večeri je novonastala ženska klapa „Primavera“ čije članice imaju već dugogodišnje glazbeno iskustvo u klapskom pjevanju, i kojima je ovo bio prvi nastup. Voditeljica dječjeg zbora i svih klapa je profesorica klavira iz Kotora Andrea Orlando.
Nakon jednosatnog ugođaja koju su glazbenici priredili, posjetiteljima se obratila i Maja Perfiljeva, ispričavši priču o svojoj čuvenoj pjesmi „Bokeljska noć“, koja sljedeće godine obilježava 50. obljetnicu postojanja, a kojom je na Splitskom festivalu daleke 1966. u izvedbi Vice Vukova, osvojila 1. nagradu publike.
Kako je to i običaj u Boki, sve klapske glazbene večeri završavaju upravo ovom skladbom, te su sudionici sinoćnjeg koncerta skupa s autoricom pjesme izveli ovu prekrasnu pjesmu posvećenu Boki.
(Radio Dux)