U Reviji i natjecanju sudjeluje 27 djevojka iz 21 zemlje, adjevojka koja osvoji najveći broj glasova na Facebook stranici  Stećka bit će proglašena najfotogeničnijom Hrvaticom u narodnoj nošnji i pridružit će se trima najljepšima u finalu

Udruga za očuvanje i promicanje hrvatske tradicijske kulture u Bosni i Hercegovini ‘Stećak’ organizira u suradnji s Hrvatskom maticom iseljenika, od 27. lipnja do 2. srpnja, četvrtu po redu Reviju tradicijske odjeće i Izbor najljepše Hrvatice u narodnoj nošnji izvan Republike Hrvatske.

Projekt se održava pod pokroviteljstvom dr. Dragana Čovića, hrvatskoga člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine, Državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, Vlade Hercegbosanske županije i općine Tomislavgrad.

U Reviji i natjecanju sudjeluje 27 djevojka iz 21 zemlje (Argentina, Australija, Austrija, Belgija, Bolivija, BiH, Bugarska, Crna Gora, Čile, Italija, Kosovo, Mađarska, Novi Zeland, Njemačka, Paragvaj, Rumunjska, SAD, Slovenija, Srbija, Švedska, Švicarska).

Tijekom boravka u BiH djevojke će posjetiti Mostar i nazočiti prijemu koji za njih priređuje dr. Dragan Čović, član Predsjedništva BiH. U starom gradu Počitelju bit će upriličeno službeno fotografiranje svih djevojaka u narodnim nošnjama.

Uoči početka programa održat će se i svojevrsno prednatjecanje, glasovanje za najfotogeničniju djevojku u hrvatskoj narodnoj nošnji. Udruga ‘Stećak’ je na svojoj Facebook stranici objavila fotografije svih djevojaka koje su se prijavile za natjecanje.

Djevojka koja osvoji najveći broj glasova na Facebook stranici bit će proglašena najfotogeničnijom Hrvaticom u narodnoj nošnji i pridružit će se trima najljepšim djevojkama u hrvatskoj narodnoj nošnji koje će proglasiti stručni žiri tijekom svečanoga finalnoga programa 4. Revije tradicijske odjeće i Izbora najljepše Hrvatice u narodnoj nošnji izvan Republike Hrvatske. Glasovati možete do 1. srpnja u 12 sati.

Finalna večer je u subotu, 1. srpnja s početkom u 19.00 sati u Gradskoj sportskoj dvorani u Tomislavgradu. U prigodnom programu u finalnoj večeri nastupiti će Marko Bošnjak i hrvatske počasne povijesne postrojbe iz RH i BiH. Voditelj programa na završnoj večeri je Frano Ridjan.
(www.croexpress.eu)