Ljubica Štambuk je kao predstavnica HNV-a Crne Gore održala predavanje pod nazivom „Tragovi glagoljice u Boki kotorskoj“

Na osmom po redu Saboru glagoljaša, koji je protekloga tjedna održan u Svetom Filipu i Jakovu, profesorica Ljubica Štambuk je kao predstavnica Hrvatskoga nacionalnog vijeća Crne Gore održala predavanje pod nazivom „Tragovi glagoljice u Boki kotorskoj“.
U uvodnom obraćanju prof. Štambuk pozdravila je skup u ime HNV-a Crne Gore, odnosno predsjednika Dekovića, te rekla nekoliko riječi o njegovoj djelatnosti i nastojanju da se razvija dobra suradnja između institucija Crne Gore i Republike Hrvatske.

Ovom prigodom profesorica Štambuk održala je predavanje o glagoljici koje je već bilo upriličeno u Rijeci i u Donjoj Lastvi. Tijekom predavanja profesorica je spomenula don Nika Lukovića i biskupa Frana Ucellinija kao velike zagovornike proučavanja glagoljice na tlu Boke.
Organizatorima je Štambuk u ime HNV-a uručila Zbornik radova okrugloga stola o biskupu Pavlu Butorcu održanom u lipnju 2016. u Kotoru.
U znak zahvale na sudjelovanju, profesorici Štambuk i HNV-u uručen je prigodni dar – knjiga fra Šimuna Šite Ćorića: „100 najznačajnijih Hrvatica i Hrvata“.
(Radio Dux)