Nagradu u obliku brončane skulpture Tome Rešetarića, koja se dodjeljuje od 1991., su mu dodijelili nakon mise zahvalnice u klimpuškoj crkvi. Nagradu je po 11. put dodijelio Koordinacijski odbor gradišćanskohrvatskih društava i organizacija

Bivši župnik Klimpuha, Štefan Geošić je 28.veljače primio Kulturnu nagradu gradišćanskih Hrvata za 2014. godinu. Nagradu u obliku brončane skulpture Tome Rešetarića, koja se dodjeljuje od 1991., su mu dodijelili nakon mise zahvalnice u klimpuškoj crkvi. Misu je muzički oblikovao domaći crkveni zbor Klimpuh s vjernicima, a svečanost zbor Trajštof sa solisticom Marijom Herczeg Lentsch. Nagradu je po 11. put dodijelio Koordinacijski odbor gradišćanskohrvatskih društava i organizacija.
Štefan Geošić je dobio nagradu za svoje životno djelovanje i stvaranje kao neumorni pokretač na kulturnom, narodnom i duhovnom polju. Geošić se pri propovijedi u klimpuškoj crkvi zahvalio za na nagradi. Laudaciju u klimpuškoj crkvi je držao Petrovišćan Andraš Handler, predsjednik Društva gradišćanskih Hrvata u Ugarskoj. Dobitnik nagrade Štefan Geošić slavio je u krčmi Gregorić u Klimpuhu, a na zabavi su svirale Koprive iz Petrovoga Sela.
Dosada su Kulturnu nagradu gradišćanskih Hrvata dobili etnokoreolog i koreograf Ivan Ivančan, spisateljica Ana Šoretić, biskup Štefan Laszlo i Feri Sučić, pater Augustin Blazović, slavist Nikola Benčić, jezikoslovac Ivo Sučić, kompozitor Štefan Kočiš, župnik Branko Kornfeind a lani rock-grupa Bruji.
(Hrvatska redakcija ORF-a)

Fotogalerija