Bivši načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske general Zbora u mirovini odlikovan je Velikim zlatnim odlikovanjem za zasluge za Republiku Austriju

Bivši načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske general Zbora u mirovini, dr. sc. Drago Lovrić odlikovan je, javlja Fenix Magazin, Velikim zlatnim odlikovanjem za zasluge za Republiku Austriju, odlukom bivšeg austrijskog predsjednika Heiza Fischera, donesenom u svibnju ove godine.
Ovo najviše austrijsko državno odlikovanje namijenjeno istaknutim prijateljima Republike Austrije, generalu Lovriću je na svečanosti održanoj u utorak, 2. kolovoza u austrijskom saveznom Ministarstvu obrane i sporta u Beču. Uručio mu ga je šef Glavnog stožera austrijske vojske, general mr. Othmar Commenda, u nazočnosti veleposlanice Republike Hrvatske u Austriji dr. sc. Vesne Cvjetković i njenog zamjenika, ministra savjetnika mr. Branimira Lončara i druge tajnice u Veleposlanstvu RH u Beču mr.sc Tee Lončar.
General Commenda je naglasio da je generalu Lovriću odlikovanje dodijeljeno za njegov iznimni doprinos jačanju mira i stabilnosti u Europi, te za predano i aktivno stručno djelovanje u cilju razvijanja dobrih odnosa Austrije i Hrvatske i jačanja sigurnosti dviju država i EU, te u okviru mnogih međunarodnih misija i operacija potpore svjetskom miru i stabilnosti.