Teatar A. Sewruka iz poljskog grada Elblaga izvest će čak dvije premijere Gavranovih drama ‘Sve o ženama’ i ‘Sve o muškarcima’. Istoga dana će Teatar Nowy iz poljskog grada Zabrzea izvesti čitaću premijeru Gavranove komedije ‘Zabranjeno smijanje’. Sva tri kazališna teksta na poljski jezik je prevela Anna Tuszynska

Teatar A. Sewruka iz poljskog grada Elblaga izvest će 28. ožujka čak dvije premijere hrvatskog dramatičara Mire Gavrana, a riječ je o dramama ‘Sve o ženama’ i ‘Sve o muškarcima’. Istoga dana će Teatar Nowy iz poljskog grada Zabrzea izvesti čitaću premijeru Gavranove komedije ‘Zabranjeno smijanje’. Sva tri Gavranova kazališna teksta na poljski jezik je prevela Anna Tuszynska.
U „Sve o ženama“ glume Maria Semotiuk, Teresa Suchodolska i Marta Maslowska,a u „Sve o muškarcima“ glume Piotr Boratynski, Artur Hauke i Piotr Szejn. Obje predstave je režirao Bartlomiej Wyszomirski. Komediju„Zabranjeno smijanje“ režirao je Jerzy Makselon, dok u glavnim ulogama nastupaju Renata Spinek, Katarzyna Kubacka i Zbigniew Stryj.
Miro Gavran je u Poljskoj iznimno toplo primljen, o čemu svjedoči njegovih dvadesetak kazališnih premijera u toj zemlji u deset poljskih gradova od Krakova do Varšave.
(culturenet.hr)