Premijerna predstava drame “Sve o ženama” odvijat će se u La Funananmbule Theatre Monmartre istoga dana kada i 100. Izvedba “Kreontove Antigone”na kazališnom festivalu u Avigonu

Premijera drame Mire Gavrana “Sve o ženama” održat će se 6. srpnja u Parizu. Premijerna predstava odvijat će se u La Funananmbule Theatre Monmartre u produkciji “Compagnie du soir.” Predstava će se igrati svakog dana sve do 29. srpnja. Prijevod teksta na francuski načinile su Anica Falamic-Brochoire i Tsolinee Vacher. Redatelj je Etienne Chevrel, a u glavnim ulogama nastupaju Fanny Honore, Friedrique Renda i Tsolinee Vacher.
Istoga dana, 6. srpnja, na kazališnom festivalu u Avignonu održat će se 100. izvedba Gavranove drame “Kreontova Antigona” u izvedbi Roseau Theatra, a potom će u Avignonu igrati 20 puta zaredom tijekom trajanja festivala. Gavranovu “Kreontovu Antigonu” na francuski je prevela Andrea Pučnik, a režirali su je Marie-Francoise i Jean –Claude Broche, dok u glavnim ulogama nastupaju Mathier Barbier i Marie Broche.
(I.R.)