Jedan od najvećih skupova hrvatskih iseljenika koji se bave poduzetništvom u iseljeništvu održana je po četvrti put u prestižnom bečkom Kursalonu

Gala večer Udruge hrvatskih poduzetnika (UHP) u Austriji, jedan od najvećih skupova hrvatskih iseljenika koji se bave poduzetništvom u iseljeništvu, održana je po četvrti put 7. lipnja u prestižnom bečkom Kursalonu.

Započela je europskom himnom, a potom su uslijedile i austrijska i hrvatska himna. Službeni dio programa pozdravnim govorom otvorio je predsjednik Udruge mr. Anto Sluganović, u nazočnosti tristotinjak poduzetnika i visokih uzvanika iz gospodarskog, diplomatskog i političkog života grada Beča i Austrije, Republike Hrvatske te Bosne i Hercegovine.

Nazočni austrijski ministar Stöger nije krio ni svoje oduševljenje Hrvatskom kao turističkom zemljom, u koju, kako je rekao, rado navraća.

Ovogodišnjoj Gala večeri, između ostalih, nazočili su, uz austrijskog ministra rada i socijalne politike Aloisa Stögera, i hrvatska veleposlanica u Austriji dr. vesna Cvjetković, veleposlanik BiH u Austriji Tomislav Leko, zastupnik Narodne stranke u austrijskom Parlamentu Nikolaus Berlaković, dopredsjednica bečkog ogranka Narodne stranke Margareta Križ – Zwittkovits, zastupnik u njemačkom Bundestagu Josip Juratović i predstavnici Posavske županije.

Vlasnik bečkog Kursalona, i počasni predsjednik UHP-a, Josip Šušnjara rekao je kako, gdje god je to moguće, pomaže hrvatske gospodarstvenike i hrvatske udruge u Beču.

Tekst: Snježana Herek

Fotogalerija https://fenix-magazin.de/foto-u-becu-odrzana-4-gala-vecer-udruge-hrvatskih-poduzetnika/