Gala večer UHP -a u Austriji jedan je od najznačajnijih događaja tamošnjih Hrvata. Među brojnim gostima i uzvanicima, bit će i hrvatska veleposlanica u Austriji dr. Vesna Cvjetković, bivši austrijski ministar poljoprivrede i aktualni zastupnik „narodnjaka“ u austrijskom Parlamentu Niki Berlaković, pozvani zastupnici iz Hrvatskog sabora, te Josip Juratović iz Bundestaga

Gala večer Udruge hrvatskih poduzetnika (UHP) u Austriji jedan je od najznačajnijih događaja tamošnjih Hrvata, a ove će se godine po treći put održati u petak, 20. svibnja u prekrasnom ambijentu bečkog Kursalona, u nazočnosti brojnih poduzetnika i visokih uzvanika iz gospodarskog i političkog života grada Beča i Austrije, Republike Hrvatske, Bosne i Hercegovine, kao i diplomata i predstavnika raznih institucija“, rekao je predsjednik mr. Anto Sluganović.
Istakao je kako je UHP utemeljen, 2011. godine u Beču, s ciljem umrežavanja i povezivanja hrvatskih poduzetnika u Austriji s poduzetnicima u Hrvatskoj i BiH, ali i drugim europskim zemljama, te da broji stotinjak članova.
Među brojnim gostima i uzvanicima, a očekuje se ih oko tristotinjak, bit će i hrvatska veleposlanica u Austriji dr. Vesna Cvjetković. Svoj dolazak su potvrdili i bivši austrijski ministar poljoprivrede i aktualni zastupnik „narodnjaka“ u austrijskom Parlamentu Niki Berlaković, njegove kolege iz drugih austrijskih parlamentarnih stranaka, pozvani zastupnici iz Hrvatskog sabora, te Josip Juratović iz njemačkog Bundestaga.
(Fenix Magazin)