Marijan Prstec radi u Winterthuru, sklada i svira u grupi „VerrückteDichter“/Ludi pjesnici koji su nedavno su proslavili deset godina postojanja

Marijan Prstec rodom je iz Požege, ali je u Švicarsku došao kao četverogodišnjak zajedno mojom majkom i njezinim suprugom. Danas radi u Winterthuru u jednoj finskoj firmi koja se bavi proizvodnjom motora za velike brodove. Svira u grupi „VerrückteDichter“/Ludi pjesnici. Nedavno su proslavili deset godina postojanja. Osim sviranja, jako voli organizirati događanja, ali najčešće se to svodi na koncerte.

Prstec je relativno rano počeo pisati tekstove pjesama, sa 16 godina je počeo svirati akustičnu gitaru a poslije je osnovao grupu sa svojim najboljim prijateljima. Nakon mnoštva koncerata, godine 2005. je otišao na neko vrijeme u Južnu Ameriku. Poslije su nastavili svirati, a prije pet godina pridružili su im se pjevačica Mireille i Elgiz na klavjaturama.

Odlučio sam svakih nekoliko godina napraviti pjesmu na hrvatskom jeziku, ne želim zaboraviti svoj jezik. Moje podrijetlo mi je važno. Kako postajem stariji, sve mi je više važno to tko sam.

Posebno mi je drago što smo svirali u Hrvatskoj kao ulični svirači na plaži u Zadru. Reakcije su bile odlične.

Poslušajte Lude pjesnike www.youtube.com1 i www.youtube.com2

Pročitajte intervju