U rujnu u Hrvatskom narodnom domu u Hamiltonu priznanja “Čovjeka godine 2017.”primit će John Šatošek, član odsjeka 644 ”Matija Gubec“ i Miro Volarić, član odsjeka 515 “Bernard M. Luketich” iz Toronta

Na sastanku održanom u Hrvatskom narodnom domu u Hamiltonu, 12. studenoga prošle godine, članovi Ontarijske federacije odsjeka HBZ-a izabrali su dva člana koji će u 2017. godini primiti fraternalističko priznanje “Čovjeka godine”. Odbor je objavio da dvije nominirane osobe imaju isti broj glasova, što u takvim slučajevima zahtijeva tajno glasovanje. Nakon kratke diskusije odsječnih predstavnika, koji su članovi Ontarijske federacije, dan je, i jednoglasno prihvaćen prijedlog, da se priznanje “Čovjeka godine” dodijeli obojici nominiranih članova, te da se u njihovu čast održi zajednički banket.

Članovi kojima će se dodijeliti priznanja “Čovjeka godine 2017.” su: John Šatošek, član odsjeka 644 ”Matija Gubec“ i Miro Volarić, član odsjeka 515 “Bernard M. Luketich” iz Toronta, piše predsjednik Ontarijske federacije Ladislav Meze.

Pripreme za odavanje priznanja slavljenicima su već u tijeku, za što se brinu članovi organizacijskog odbora: Antun Belan, odsjek 515, i Nick Šatošek, odsjek 644, koji će pripremiti program i organizirati banket. Banket će se održati u Hrvatskom narodnom domu u Hamiltonu 24. rujna 2017. s početkom u 12:30.

Za ovaj banket bit će tiskana spomen-knjiga u kojoj će prijatelji i poslovni ljudi moći objaviti čestitke slavljenicima ili dati poslovne oglase i reklame, što je već uobičajeno od prve proslave ove vrste. Zarađeni novac na ovim banketima svake godine dodjeljuje se u obliku školarine zaslužnim studentima, članovima HBZ-a.
(Zajedničar)