Ekspedicija “Uživaj – une odyseé dalmateé” je krenula iz Trogira, ukupno će prijeći 250 nautičkih milja i posjetiti Vis, Hvar, Brač, Kornate, Dugi otok i druge otoke hrvatskog Jadrana, pri čemu će otkrivati kojim sportovima i aktivnostima se može na njima baviti

Hrvatskim Jadranom plovi francuska nautička ekspedicija koja će do 27. listopada otkrivati čari hrvatske obale i otoka i o tome snimiti dokumentarni film te se izravno uključivati u programe francuskih TV i radio postaja i na društvene mreže. O tome su izvijestili iz Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice (HTZ) čije predstavništvo u Parizu te drugi francuski i hrvatski partneri podupiru ekspediciju koju je pod nazivom “Uživaj – une odyseé dalmateé” pokrenula francuska udruga Expe2m.

Posada ekspedicije ima osam članova Francuza, istinskih zaljubljenika u prirodu i sport, a svi su oni jedinstveni u ocjeni da je Hrvatska idealan spoj autentičnosti i raznolikosti destinacije te prirodne očuvanosti, napominju iz Glavnog ureda HTZ-a.

“Otkrivati Jadran s morske strane, brojne uvale, otoke i otočiće iznimno je zanimljivo, kao i upoznavati jadransku i obalnu floru i faunu te ljude koji tu žive i bave se turizmom”, poručuju članovi ekspedicije smatrajući kako netaknutu ljepotu prirode treba sačuvati.

Na ekspediciju su krenuli iz Trogira, a ukupno će prijeći 250 nautičkih milja i posjetiti Vis, Hvar, Brač, Kornate, Dugi otok i druge otoke hrvatskog Jadrana, pri čemu će otkrivati kojim sportovima i aktivnostima se može na njima baviti.

“Uz snimanje dokumentarnog filma planiran je niz objava u vodećim specijaliziranim sportskim i nautičkim časopisima, te brojnim radijskim i televizijskim emisijama. Nakon ekspedicije u planu je tiskanje mini-vodiča s rutama eko nautičkog turizma te izložba fotografija snimljenih tijekom ekspedicije koja će biti postavljena u Marseillesu iz kojega će Hrvatska prvi put od iduće godine imati izravnu zračnu liniju”, najavljuju iz Glavnog ureda HTZ-a.

“Ekspedicija će nesumnjivo biti važna promocija na francuskom tržištu koje ocjenjujemo jednim od najpotentnijih emitivnih tržišta uvažavajući aktualnu geopolitičku situaciju, brojne nove programe francuskih organizatora putovanja, ali i otvaranje novih zračnih linija. Osim provođenja zacrtanih strateških i marketinških odrednica, dobrim ovogodišnjim rezultatima svakako pridonose i brojne otvorene nove zračne linije s polascima iz Toulousea, Pariza, Bordeaxua, Marseillesa i Nantesa”, naglasio je direktor Glavnog ureda HTZ-a Ratomir Ivičić.
(Hina)