HTZ Predstavništvo Pariz je u suradnji s francuskom izdavačkom kućom Milan Presse izdala je časopis Destination Croatie namijenjen zaljubljenicima u putovanja koji otkriva poznate i manje poznate detalje o hrvatskoj turističkoj ponudi. Časopis će na prodajnim mjestima u Francuskoj biti do sredine ljeta

Hrvatska turistička zajednica Predstavništvo Pariz je u suradnji s francuskom izdavačkom kućom Milan Presse izdala časopis Destination Croatie namijenjen zaljubljenicima u putovanja, koji na 100-njak stranica otkriva poznate i manje poznate detalje o hrvatskoj turističkoj ponudi. Časopis je tiskan u 100 000 primjeraka, a na prodajnim mjestima u Francuskoj bit će do sredine ljeta.
U projektu je predstavljena pomalo drugačija turistička ponuda od one na koju smo navikli gledati u sličnim izdanjima i turističkim vodičima. Iako se mogu pronaći i teme o tradicionalnim ljetnim odmorišnim destinacijama, francuski autori na vrlo zanimljiv način obrađuju teme iz unutrašnjosti zemlje te Hrvatsku prikazuju idealnom odmorišnom destinacijom tijekom cijele godine, a ne samo tijekom ljeta.
Raznolikost istarske turističke ponude toliko su oduševili francuske autore da slika pitoresknog Rovinja krasi naslovnicu ovog turističkog izdanja. Na vrlo zanimljiv način francuski su autori obradili i teme o Hrvatskoj kao idealnoj za duge šetnje po pitoresknim krajolicima. « Ovo je zemlja tisuću otoka, postoji dakle 1000 razloga da uronite u kristalno plavo more, da otkrijete 1000 lica netaknute prirode, tisuću nevjerojatnih arhitektonskih zdanja, tisuću legendi i priča koje oblikuju ovaj nevjerojatni krajolik“ – tvrdi časopis DESTINATION. Časopis je predstavio i grad Zagreb kao europsku kulturnu metropolu te city break destinaciju.
Časopis je u prodaji od 19. ožujka u Francuskoj na svim prodajnim mjestima (knjižare, zračne luke, kiosci….) po cijeni od 5,95 eura, a moći će se kupiti tijekom nekoliko mjeseci, odnosno ovisno o interesu čitatelja i do kraja ljeta.
(fr.mvep.hr)