Fra Zlatko Špehar iz Hrvatske katoličke župe Salzburg predstavio je paragvajskim Hrvatima svoju knjigu ‘Tragom Hrvata u Argentini, Paragvaju i Urugvaju’

U paragvajskom Asuncionu održan je 19. listopada jedinstven susret – fra Zlatko Špehar iz Hrvatske katoličke župe Salzburg predstavio je tamošnjim Hrvatima svoju knjigu ‘Tragom Hrvata u Argentini, Paragvaju i Urugvaju’.

Susret je održan u kući obitelji Talia, gdje su domaćini iz Paragvajske udruge Hrvata razmijenili pokoju riječ sa fra Zlatkom na našem jeziku.

– U ime Udruge i svih potomaka hrvatskih iseljenika u Paragvaju, želim se zahvaliti fra Zlatku za posjet. Nadamo se da će nam ubrzo ponovo doći i želimo mu puno uspjeha s knjigom – kazao je predsjednik Hugo Estigarribia Villasanti.

Paragvajska udruga Hrvata je osnovana u listopadu 2015. godine, a bavi se promocijom hrvatske kulture i jezika među potomcima hrvatskih iseljenika. U udruzi procjenjuju kako ih danas ondje živi oko 5000.

Fra Zlatko se nakon posjeta Paragvaju vratio u Buenos Aires, u Hrvatski katolički centar sv. Nikole Tavelića. Ondje se 22. listopada susreo s vjernicima dviju hrvatskih župa, a potom je krenuo na sjever Argentine, u grad Resistencia.
(Fenix Magazin)