Danas u Argentini djeluju tri člana Provincije. Fra Josip Peranić je provincijski delegat za Argentinu, voditelj Hrvatskog katoličkog središta sv. Nikole Tavelića u Buenos Airesu i Hrvatskog katoličkog središta sv. Leopolda Mandića u San Justu. Centar kardinala Alojzija Stepinca u Hurlinghamu vodi fra Jordan Ostojić, a fra Berislav Ostojić, župnik je župe u Jose Ingenierosu

Provincijalni ministar Franjevačke provincije sv. Jeronima u Istri i Dalmaciji fra Andrija Bilokapić boravit će od 6. do 19. studenoga u pohodu subraći u Argentini.
Naime, prije 85 godina, točnije 1929. godine u Buenos Aires je došao član Provincije fra Leonard Rusković (1886.-1958.). Danas u Argentini djeluju tri člana Provincije. Fra Josip Peranić je provincijski delegat za Argentinu, voditelj Hrvatskog katoličkog središta sv. Nikole Tavelića u Buenos Airesu i Hrvatskog katoličkog središta sv. Leopolda Mandića u San Justu. Centar kardinala Alojzija Stepinca u Hurlinghamu vodi fra Jordan Ostojić, a fra Berislav Ostojić, župnik je župe u Jose Ingenierosu.
O. Bilokapić će u petak, 7. studenoga u Hrvatskom katoličkom središtu sv. Nikole Tavelića nazočiti molitvi krunice u 18.30 sati, a potom predvoditi misu i klanjanje. U subotu, 8. studenoga u središtu će u 19 sati nazočiti kulturnoj večeri.
U crkvi Sv. Leopolda Mandića u San Justu predvodit će misu u nedjelju, 9. studenoga u 11 sati, a potom se vjernicima pridružiti na ručku. S članovima Franjevačkoga svjetovnog reda i njihovim prijateljima susret će se u Hrvatskom katoličkom središtu sv. Nikole Tavelića u Buenos Airesu u subotu, 15. studenoga u 17 sati. Nakon susreta bit će prigoda za ispovijed i misu. U nedjelju, 16. studenoga u 11.30 sati predvodit će svečano euharistijsko slavlje u povodu proslave blagdana sv. Nikole Tavelića, a potom se vjernicima pridružiti na zajedničkom ručku.
Za boravka u Argentini fra Andrija Bilokapić će voditi duhovne vježbe subraći. Također će posjetiti Centar kardinala Alojzija Stepinca u Hurlinghamu, kao i školu koju u Buenos Airesu vode hrvatske milosrdnice, te središte Kćeri Milosrđa u Caserosu gdje je boravila i bl. Marija Propetog Isusa Petković. (IKA)