Svoje radove predstavit će 20-ak autora, najeminentnijih hrvatskih fotografa, a bit će izloženo 30 fotografija na temu prirodne, kulturne i tradicijske baštine Hrvatske

Foto klub Split i foto klub Sloboda Varaždin organizatori su izložbe fotografija, koja će biti otvorena 7. listopada u 19 sati u prostorijama generalnog konzulata Republike Hrvatske u Zürichu.

Bit će izloženo 30 fotografija na temu prirodne, kulturne i tradicijske baštine Hrvatske. Svoje radove predstavit će 20-ak autora, najeminentnijih hrvatskih fotografa.

Bit će to prilika da se švicarska javnost, ali i brojna hrvatska zajednica koja živi u toj zemlji, upozna s nekim od najupečatljivijih i najprepoznatljivijih kadrova Lijepe Naše.

Spajanjem hrvatskog sjevera i juga kroz fotografiju, članovi oba foto kluba željeli su istaknuti svu ljepotu i raznolikosti Hrvatske – od Mure i Drave, preko velebitskih vrhova do jadranske obale i otoka. Fotografije nude dragocjeno putovanje kroz vrijeme te daju uvid u sve posebnosti hrvatskog prostora od antičkih vremena, umjetničkog uzleta u vrijeme renesanse i baroka pa sve do modernog doba. Izložba će biti otvorena uoči hrvatskog Dana neovisnosti, a u suradnji s konzulatom i generalnim konzulom Slobodanom Mikcom.
(Fenix Magazin)