Na tradicionalnoj, šestoju, folklornoj večeri su se, osim plesača HKUD-a Ticino, brojnoj publici predstavili i plesači HKUD Posavina Zürich i KUD Silvije Strahimir Kranjčević, također iz Züricha

U subotu, 28. siječnja održana je u Bellinzoni (Espocentro) tradicionalna, šesta po redu, folklorna večer. Osim domaćih plesača (HKUD Ticino) brojnoj su se publici predstavili i plesači HKUD Posavina Zürich i KUD Silvije Strahimir Kranjčević, također iz Züricha.

HKUD Ticino njeguje uglavnom tradicionalne posavske plesove, slično kao i HKUD Posavina iz Züricha. Uigrani plesači Kranjčevića, pod vodstvom Pave Medveda, izveli su splet plesova iz drugih dijelova Hrvatske, prvenstveno kontinentalne Hrvatske, tako da se po broju izvođača i prikazanim koreografijama može govoriti o maloj smotri hrvatskog folklora u Švicarskoj.

Velika je dvorana Espocentra bila ispunjena do posljednjeg mjesta i organizatori ovog slavlja (prvenstveno predsjednik društva Edi Delić, Klauda Pudić i mnogi drugi) govore o najuspješnijoj manifestaciji u zadnjih nekoliko godina. To nedvojbeno dokazuje da se naša kulturna baština i običaji poštuju i u najjužnijem švicarskom kantonu.

Spomenimo još da su svi gosti dočekani domaćim specijalitetima i finim kolačima, a u zabavnom dijelu programa odličnom glazbom poznatog Sova benda i pjevačice Samy.

Fotogalerija

Opširnije