Od ukupno 80 kandidata, u šest kategorija, u ovotjedni završni finalni izbor ušlo je njih 24. Svi finalisti će biti obavješteni o ulasku u finalni izbor i dobiti pozivnice za finalnu večer koja će u Kongresnoj dvorani i Bad Homburgu početi u subotu, 5. ožujka u 20 sati

U njemački Bad Homburg, Domovnica i ove godine dovodi najpopularnije od popularnih Hrvata u iseljeništvu, one najuspješnije koje su Večernjakovi čitatelji nominirali i za koje su glasovali.
Bad Homburg će ponovno na jedan dan postati, kako je rekao u svom intervjuu i tamošnji gradonačelnik Alexander Hetjes, glavni grad iseljenih Hrvata, ne samo iz Njemačke već i Austrije i Švicarske, odakle stiže i najveći broj nominiranih.
I u ovogodišnji Večernjakov izbor najpopularnijih nominiran je veliki broj kandidata. Neke nominacije nisu bile prihvaćene jer su ili stigle sa zakašnjenjem ili je izostalo obrazloženje. Od ukupno 80 kandidata, u šest kategorija, u ovotjedni završni finalni izbor ušlo je njih 24. Svi finalisti će biti obavješteni o ulasku u finalni izbor i dobiti pozivnice za finalnu večer koja će u Kongresnoj dvorani i Bad Homburgu početi u subotu, 5. ožujka u 20 sati.
U finalni krug su ušli – u kategoriji Najpopularniji sportaš/sportašica – mlada i talentirana nogometašica SV Alberweilera Victoria Stvorić, potom nogometaš Ivan Rakitić i rukometaši Marino Marić i Domagoj Duvnjak.
U kategoriji Najpopularnije sportske momčadi još uvijek su u igri SD Croatia Berlin, FC Posavina Frankfurt, NK Pajde Möhlin i SK Cro Vienna.
Kategorija Najpopularniji glazbenik/ glazbenica, pjevač/ pjevačica i grupa ima ove kandidate: Klapa Bandira, Düsseldorf, ZVS DueDeni, Berlin, Ivona Urošević, pjevačica, Hamburg i Matea Šola , pjevačica, Dürmentingen.

I u glumi je zanimljivo i vrlo tijesno. U toj kategoriji se još uvijek za nagradu bore glumac iz Kölna Ivan Jurčević, glumica iz Essena Vanessa Radman, glumac iz Berlina Ivan Vrgoč i Bare Vardić, glumac, producent i režiser iz Rossenheima.
U kategoriji Najpopularnije medijske osobe nagradu će dobiti netko od ovih četvero kandidata: znanstvenik iz Frankfurta Ivan Đikić, model iz Frankfurta Ivana Teklić, voditelj i glumac iz Frankfurta Danijel Stanić i Renzo Radina, maneken iz Münchena.
U kategoriji Najpopularniji događaj godine za glasove čitatelja borit će se: Slavonska večer iz Stuttgarta, Susret čuvara hrvatske etno baštine iz Filderstadta, Bečki bal (Gradišćanskih Hrvata) iz Beča i Hercegovačka večer iz Stuttgarta.
Glasovati se moglo do četvrtka, 3. ožujka. Svi pristigli kuponi ulaze u bubanj sa vrijednim nagradama sponzora.
(Fenix Magazin)