Ovogodišnje pobjednice su osnovnoškolka iz Velikog Borištofa Viktorija Schmidt, Sina Terezija Radić iz Dvojezične savezne gimnazije u Borti, Elizabeta Sučić iz gornjopuljanske gimnazije i Saraja Hauptmann iz Željezanske gimnazije

Hrvatsko kulturno društvo je 12. travnja u Kugi priredilo finale 11. Grajama, gradišćanske pjesme mladih. U pretkolu natjecanja prije tri tjedna sudjelovalo je 59 pjevača, a žiri je njih 20 pozvao na finale u Veliki Borištof, da se natječu za prva mjesta u četiri kategorije.
U kategoriji najmlađih pjevača pobijedila je osnovnoškolka iz Velikog Borištofa Viktorija Schmidt. Sina Terezija Radić iz Dvojezične savezne gimnazije u Borti pobijedila je u drugoj kategoriji, a Elizabeta Sučić iz gornjopuljanske gimnazije u trećoj. Na natjecanje učenika u višim razredima gimnazije pobijedila je Saraja Hauptmann iz Željezanske gimnazije.
Generalni sekretar HKD-a Matthias Wagner kazao je kako u prvom planu nije bilo natjecanje, već da djeca pjevaju, nastupaju na pozornici i vesele se, svejedno jesu li nastupila u duetu, tercetu ili solo.
(Hrvatska redakcija ORF-a)