Ubuduće će djelovati pod nazivom Fakultet filozofije i religijskih znanosti (FFRZ) i biti 34. sastavnica Sveučilišta u Zagrebu

Filozofski fakultet Družbe Isusove (FFDI) uključen je u sastav Sveučilišta u Zagrebu jednoglasnom odlukom sveučilišna Senata i djelovat će kao njegova 34. sastavnica pod nazivom Fakultet filozofije i religijskih znanosti (FFRZ).
Senat je tu odluku donio na svojoj petoj redovitoj sjednici u akademskoj 2015./2016. godini, održanoj 8. prosinca, priopćila je u srijedu Služba za odnose s javnošću zagrebačkoga Sveučilišta.

Filozofski fakultet Družbe Isusove (FFDI) VIDEO do sada je izvodio svoje studijske programe u okviru Hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu na temelju Ugovora o dugoročnoj znanstveno-nastavnoj suradnji između Sveučilišta i FFDI-ja, koji je potpisan 1997. godine. Tim su ugovorom studenti FFDI-ja bili izjednačeni u pravima i obvezama s ostalim studentima Sveučilišta u Zagrebu, a njihove diplome supotpisivao je rektor Sveučilišta.
Ističe se kako Sveučilište, ulaskom Filozofskoga fakulteta Družbe Isusove kao ustanove u sastav Sveučilišta u Zagrebu koja će djelovati pod novim nazivom, dobiva kvalitetno ustrojenu visokoobrazovnu instituciju koja je već ostvarila zapažene rezultate u području znanstvenoga istraživanja, obrazovanja te izgradnje kulture dijaloga. (Hina)