Nakon američke premijere, film Vlatke Vorkapić će biti prikazan na Međunarodnom filmskom festivalu u južnokorejskom Jeonju, od 25. travnja do 3. svibnja, gdje će biti prikazan u programu World Cinemascape. Bit će prikazan i u programu »Danube Fresh Films« filmskoga festivala Crossing Europe, koji se održava od 23. do 27. travnja u austrijskome Linzu

Komedija »Sonja i bik«, redateljski prvijenac Vlatke Vorkapić i jedan od najgledanijih hrvatskih filmova, osvojio je nagradu Platinum Remi u kategoriji nezavisnih dugometražnih filmova na upravo održanom 46. međunarodnom filmskom festivalu Worldfest u Houstonu, priopćio je Interfilm.
Riječ je o najvišoj nagradi toga najstarijega festivala nezavisnoga filma te trećega najstarijega filmskoga festivala na sjevernoameričkom kontinentu, u čijoj je službenoj konkurenciji »Sonja i bik« prikazan 17. travnja.
Film »Sonja i bik« romantična je komedija u čijem su središtu aktivistica za prava životinja iz Zagreba i organizator natjecanja bikova iz Dalmatinske zagore, koje glume Judita Franković i Goran Bogdan. Glume još Dejan Aćimović, Ivo Gregurević, Vlasta Ramljak, Csilla Barath Bastaić, Vladimir Tintor, Barbara Prpić i Dražen Čuček.
Film je premijerno prikazan na prošlogodišnjem pulskom filmskom festivalu, gdje je osvojio Zlatnu Arenu za najbolji scenarij, kostimografiju i glazbu.
Nakon svoje američke premijere, »Sonja i bik« nastavlja međunarodnu festivalsku turneju u Aziji, na Međunarodnom filmskom festivalu koji se u južnokorejskom Jeonju održava od 25. travnja do 3. svibnja, gdje će biti prikazan u programu World Cinemascape. Film će uskoro biti prikazan i u programu »Danube Fresh Films« filmskoga festivala Crossing Europe, koji se održava od 23. do 27. travnja u austrijskome Linzu.
Worldfest Houston ove se godine održao od 12. do 21. travnja. Tijekom 46 godina postojanja na njemu su prve nagrade u karijeri osvojili mnogi veliki autori, među kojima Brian de Palma, Ang Lee, Steven Spielberg, Oliver Stone i David Lynch.
(HINA)