Film redatelja Miroslava Sikavice premijerno je prikazan u selekciji „15 dana autora“ u Cannesu, gdje je nagrađen posebnim priznanjem, a nedavno je dobio posebnu nagradu žirija i proglašen je trećim najboljim u kategoriji kratkog filma na 22. Sarajevo Film Festivalu

Kratkometražni igrani film ‘Zvir’ redatelja Miroslava Sikavice na filmskom festivalu u Quebecu, zajedno s nizozemskim filmom ‘Spoetnik’ Noëla Loozea, nagrađen je Grand Prixom u kategoriji međunarodnog kratkog filma.
Podsjetimo, Zvir redatelja Miroslava Sikavice premijerno je prikazan u selekciji „15 dana autora“ u Cannesu, gdje je nagrađen posebnim priznanjem, a nedavno je dobio posebnu nagradu žirija i proglašen je trećim najboljim u kategoriji kratkog filma na 22. Sarajevo Film Festivalu.
Film govori o tome kako se jedan mutan i lakomisleno prihvaćen građevinski posao u apartmanskom naselju na jadranskoj obali pretvara u komplikaciju za bagerista iz dalmatinskog zaleđa. Scenarij potpisuju Miroslav Sikavica i Marija Šimoković Sikavica, direktor fotografije je Danko Vučinović, montažu potpisuje Marko Ferković, producenti su Lana Ujdur i Boris T. Matić iz Propeler Filma, a glavne uloge u filmu ostvarili su Ivan Smoljo i Marko Ban. Zvir je sufinanciran sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra.
Šesto izdanje filmskog festivala u Quebecu (Quebec City Film Festival) održava se od 14. do 24. rujna. Glavnu nagradu u sekciji dugometražnih filmova osvojio je naslov Peter and the Farm u režiji Tonyja Stonea, a sve ostale detalje vezane uz festival potražite na ovoj poveznici
(Culturenet.hr)