Film ‘Full Contact’ cijenjenog nizozemskog redatelja Davida Verbeeka, nastao u nizozemsko-hrvatskoj koprodukciji, uvršten je u selekciju programa ‘Platforma’ Međunarodnog filmskog festivala u Torontu, koji se ove godine održava od 10. do 20. rujna u tom gradu.

Riječ je o novom žiriranom programu festivala koji predstavlja autorska filmska ostvarenja iz cijelog svijeta, a za njegovu je premijernu selekciju odabrano ukupno 12 naslova. Uz ‘Full Contact’, uvrštena su i ostvarenja Pabla Trapera, Joaquima Lafossea, Hea Pinga i Fabienne Berthaud.

Manjinska koprodukcija ‘Full Contact’ nizozemskog redatelja Verbeeka nastala je u produkciji tvrtke Lemming Film. Psihološki triler o vojnom navigatoru koji iz baze u Nevadi upravlja američkim dronovima u Afganistanu i Pakistanu sniman je prošle godine i na lokacijama u Hrvatskoj, koja je ‘glumila’ Jemen, pustinju Nevade, grad Bruxelles i pusti otok u oceanu.

Na filmu je radilo 95 posto domaćih filmskih profesionalaca, između ostalih kostimografkinja Zorana Meić, majstorica maske Ana Bulajić Črček i scenograf Mario Ivezić, dok je tehničku podršku za vrijeme snimanja pružio Tuna film.

Film je za snimanje u Hrvatskoj potrošio gotovo četiri milijuna kuna, od čega je kroz mjere poticaja HAVC-a ostvario povrat od 20 posto uloženog, napominje se u priopćenju.
(V.I. / Hina; Foto – Izvor: Licencirane fotografije HAVC, Autor: HAVC)

VIŠE