Film o svetištima BDM i hodočasničkim mjestima u Slavoniji prezentirat će dr. Hrvojka Mihanović- Salopek, scenaristica i redateljica filma, voditeljica projekta: “Digitalno snimanje hrvatske mariološke baštine“

U subotu, 17. siječnja, s početkom u 19.30 sati u Hrvatskom domu u Münchenu održat će se projekcija znanstveno-obrazovnog filma “Stella Maris slavonskih žitnih polja”. Film o svetištima BDM i hodočasničkim mjestima u Slavoniji prezentirat će dr. Hrvojka Mihanović- Salopek, scenaristica i redateljica filma, voditeljica projekta: “Digitalno snimanje hrvatske mariološke baštine“. 
Do sada je napravljeno sedam filmova u kojima je obuhvaćena najznačajnija mariološka baština Zagorja, Dubrovnika, Kvarnera, Splitsko – makarske nadbiskupije, Šibensko – zadarske te Istočne Slavonije, te Đakovačko – osječke nadbiskupije u kojoj značajno mjesto zauzima Slavonski Brod s bogatom ostavštinom franjevačkog samostana i crkve Presvetog Trojstva.
-Posebno ćemo snimati zapadni dio Slavonije, odnosno Požešku i sve ostale biskupije u Hrvatskoj s njihovom ostavštinom. Također bi obraditi bogatu baštinu Hrvata u BiH, Bunjevce, te Hrvata u Gradišću“, najavila je autorica projekta.