U španjolskim kinima prikazivat će se pod nazivom ‘Bajo el sol’, a distribucija će početi u Madridu gdje će Dalibor Matanić i predstaviti svoj film

Film ‘Zvizdan‘ redatelja i scenarista Dalibora Matanića od ovoga tjedna moći će vidjeti i španjolska publika, u španjolskim kinima prikazivat će se pod nazivom ‘Bajo el sol’, a distribucija će početi u Madridu gdje će Dalibor Matanić i predstaviti svoj film.

Matanićev film igrat će u španjolskim će kinima u distribuciji kuće “Surtsey Films”, priopćila je u utorak “Kinorama”- zagrebačka produkcijska kuća specijalizirana za filmsku produkciju.

Ističe se da je “Zvizdan” već prikazan u kinima u više zemalja, između ostalih u Francuskoj, Kanadi, Nizozemskoj, Njemačkoj, Turskoj, te u Italiji gdje je njegova kino distribucija bila najuspješnija je je film vidjelo više od 60.000 gledatelja.

Matanićev film svjetsku premijeru imao je 2015. u službenom canneskom programu “Un Certain Regard”, a do sada obišao je već više od stotinu međunarodnih festivala i nagrađen je s 30 nagrada. U prvoj godini prikazivanja prodan je na tridesetak teritorija, a ove godine i u Sjedinjene Američke Države i Kinu.

Španjolska distribucija filma počet će u Madridu gdje je, na poziv distributera, otputovao i redatelj Dalibor Matanić kako bi publici predstavio film.
Glavne uloge u filmu odigrali su Tihana Lazović i Goran Marković, a film je proizvela “Kinorama” u koprodukciji s “Gustav filmom” iz Slovenije i “SEE Film Pro” iz Srbije. Proizvodnju je podržao Hrvatski audiovizualni centar (HAVC), a svjetski prodajni agent filma je “Cercamon”.
(Hina)