Sedlarov film o hrvatskim nogometašima iz Kanade i njihovim prijateljima autentično svjedoči o snazi sportskoga duha hrvatske iseljeničke zajednice u Kanadi. Na premijeri filma bit će nazočan Joe Pavičić, aktualni predsjednik kluba Toronto Croatia, koji je postao slavni nasljednik Metrosa

U utorak, 18. ožujka u 19 sati, u Histrionskom domu prikazat će se film redatelja Jakova Sedlara i scenarista Hrvoja Hitreca pod naslovom CROATIJA-TORONTO: Jedna velika hrvatska priča.
Film o hrvatskim nogometašima iz Kanade i njihovim prijateljima autentično svjedoči o snazi sportskoga duha hrvatske iseljeničke zajednice u Kanadi.
Iseljenički sportski pokret dvadesetog stoljeća na sjevernoameričkome kontinentu najponosniji je na rezultate Metros-Croatije iz Toronta čiji je nogometne uspjehe na početku 21. stoljeća prepoznala struka i koja je uvrštena u Kuću slavnih kanadskog nogometa 5. lipnja 2010.
Svečani naslov “Team of Distinction” primio je u nazočnosti nogometaša ondašnji predsjednik kluba Šoltanin Dušan Bezić, istaknuti kanadski poduzetnik i aktivist za slobodu i neovisnost hrvatskoga naroda u vrijeme osamostaljenja Republike Hrvatske. Klub Metro-Croatia osvojio je, kao što je poznato, naslov prvaka Sjevernoameričke lige 1976. godine. Uz hrvatske nogometaše iz Kanade, kao što su Bruno Pilaš igrali su prvaci poput Grnja, Lukačevića, Blaškovića, Cukona i Bilečkog – pojačani vrsnim kanadskim sportašima, pripadnicima raznih etničkih zajednica koje žive u Kanadi. Tako su pod hrvatskim imenom zaigrali reprezentativac Brazila Ferriera, nekoliko Talijana i njemački reprezentativac i bivši igrač Bayerna Municha Wolfang Sunholtz, i dakako najslavniji pojedinac i kapetan pobjedničkog tima Eusebio – portugalski reprezentativac i nogometna zvijezda planetarne slave.
Na premijeri filma bit će nazočan Joe Pavičić, aktualni predsjednik kluba Toronto Croatia, koji je postao slavni nasljednik Metrosa. Kanađani se još sjećanju fantastične publike koja je pratila Metros-Croatiju i bila važnim faktorom uspjeha nogometaša, koje su iz dva kluba sjedinili pregovarači Dick Bezic i Bruce Thomas, ujedinivši timove Toronto Metros i Toronto Croatia sredinom sedamdesetih godina, nakon čega je uslijedila godina velikih uspjeha, okrunjena naslovom prvaka Sjeverno-američke nogometne lige.