Hrvatska kinematografija bit će predstavljena s višestruko nagrađivanim filmom „Halimin put“ (2012), koji će biti prikazan 15. i 17. svibnja

U Buenos Airesu će se, od 8.-17. svibnja, održati 14. Festival europskog filma koju organizira delegacija Europske unije, u suradnji s veleposlanstvima država članica EU u Argentini, povodom Dana Europe.

U sklopu Festivala bit će prikazano 12 filmova iz isto tolikog broja zemalja, a hrvatska kinematografija bit će predstavljena s višestruko nagrađivanim filmom „Halimin put“ (2012), redatelja Arsena A. Ostojića s Almom Pricom i Mustafom Nadarevićem u naslovnim ulogama.

Hrvatski film bit će prikazan u dva termina: 15. svibnja s početkom u 18.00 sati u kino dvorani kino dvorani Francuske Alijanse (Av. Cordoba 946) i 17. svibnja s početkom u 16.00 sati u dvorani Talijanskog kulturnog instituta (M.T. de Alvear 1119, 3. kat)

Predstavljanje hrvatskog filma na ovogodišnjoj Smotri europskog filma ostvareno je u suradnji sa Zakladom „Hrvatska kuća“ te Hrvatskim audiovizualnim centrom.
(ar.mvep.hr)