Festa sv. Vlaha u Bruxellesu je ove godine nominirana za Večernjakovu domovnicu 2016. za najznačajniji događaj godine za Hrvate koji žive izvan Hrvatske

Matica hrvatska Bruxelles i predstavnički ured Dubrovačko – neretvanske županije, u suradnji s predstavništvom HTZ-a i Veleposlanstvom RH u Kraljevini Belgiji i ove godine organizira tradicionalnu Festu sv. Vlaha u Bruxellesu.
Za ovogodišnje festanjule u Belgiji izabrani su Dubrovčani Marko Klečak i Ivo Mihajlović. Otvaranje Feste organizirat će se u nedjelju, 31. siječnja pred katedralom Michel et Gudule u Bruxellesu u 16.00 sati, potom slijedi grličanje u kapelici katedrale, te od 18.00 sati “Večera od Kandelore” u restoranu „Vinograd“ s tradicionalnim menijem (pršut, zelena menestra i rozata).
U ponedjeljak, 1. veljače u 18,30 sati održat će se predavanje gospara Ivice Kunčevića „Ambijentalnost na dubrovačku“ u Veleposlanstvu RH u Bruxellesu.
Festa sv. Vlaha u Bruxellesu je ove godine nominirana za Večernjakovu domovnicu 2016. za najznačajniji događaj godine za Hrvate koji žive izvan Hrvatske.
(Fenix Magazin)