Novi Festival znanosti održava se u rekordnih 15 hrvatskih gradova: Dubrovniku, Krapini, Lošinju, Osijeku, Požegi, Puli, Rabu, Rijeci, Sisku, Slavonskom Brodu, Splitu, Trilju, Varaždinu, Zadru i Zagrebu

Novi Festival znanosti, uz središnju tema „valove“, donosi veliki broj radionica, prezentacija, predavanja, izložbi…Ove godine održava se u rekordnih 15 hrvatskih gradova: Dubrovniku, Krapini, Lošinju, Osijeku, Požegi, Puli, Rabu, Rijeci, Sisku, Slavonskom Brodu, Splitu, Trilju, Varaždinu, Zadru i Zagrebu.
Festival znanosti se, pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, u suradnji s British Councilom kontinuirano organizira od 2003. godine.
12. Festival znanosti će se održati od 7. do 12. travnja 2014. godine na više lokacija Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku koje će, kao i program festivala, uskoro biti objavljene na internet stranici. Tema ovogodišnjeg Festivala su Valovi. Znanstvenici i studenti Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku će popularnim predavanjima, radionicama i izložbama dati svoj doprinos približavanju znanosti javnosti i motiviranju mladih ljudi na istraživanje i stjecanje novih znanja
Festival znanosti se u Republici Hrvatskoj organizira od 2003. godine, uvijek s istim ciljevima: približiti znanost javnosti, poboljšati opću percepciju znanstvenika i ono najbitnije, motivirati mlade ljude na istraživanje i stjecanje novih znanja i spoznaja.
Tijekom posljednjeg Festivala znanosti u 2013. godini na Sveučilištu Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku održano je 65 predavanja, 54 radionice, tri izložbe, dvije debate i video projekcija. U tjednu Festivala znanosti u Osijeku aktivno je sudjelovalo oko 400 predstavnika akademske zajednice, što je do sada najveći broj sudionika Festivala znanosti u Osijeku. Ovako velik odaziv ide u prilog činjenici da je osječka akademska zajednica prepoznala važnost popularizacije znanosti i povezanosti s lokalnom zajednicom.
Nakon prošlogodišnje teme Budućnost, organizatori Festivala znanosti očekuju veliki odaziv znanstvenika i studenata koji će iz perspektive različitih područja znanosti predstaviti predloženu temu Valovi. Valja spomenuti da su dobrodošle sve znanstvene teme zanimljive kako akademskoj zajednici, tako i široj javnosti.
(news.unios.hr i Tehnički muzej Zagreb)