Na festivalu će ove godine gostovati i kazališta iz Slovenije, Mađarske i Srbije, a na predstavu “Tri kavaljera frajle Melanije”, koju je režirao Georgij Paro, putovat će se i do varaždinskog Hrvatskog narodnog kazališta

U ponedjeljak 1. srpnja navečer u vrtu kuće u kojoj je živio Miroslav Krleža počinje drugi po redu festival posvećen tom velikom hrvatskom piscu. Festival koji organiziraju Goran Matović i njegov Teatar poezije te Muzej grada Zagreba počinje premijerom programa nazvanog “Krleža – agramerski prolaznici”. U multimedijalnom događanju koje potpisuje Matović sudjeluju poznati glumci poput Olge Pakalović, Ecije Ojdanić, Gorana Grgića i Borisa Svrtana, ali i glazbenici te studenti glume. Uvodničar je Igor Mandić.

Na festivalu će ove godine gostovati i kazališta iz Slovenije, Mađarske i Srbije, a na predstavu “Tri kavaljera frajle Melanije”, koju je režirao Georgij Paro, putovat će se i do varaždinskog Hrvatskog narodnog kazališta. U planu su i ranojutarnji doručci u zagrebačkoj Radićevoj ulici, ali i predavanja o Krleži koji je rođen prije točno stotinu i dvadeset godina. Povodom tog jubileja u Hrvatskom društvu pisaca na Gornjem gradu bit će upriličen i okrugli stol. Zanimljiva će biti i predstava najavljena za 2. srpnja koja počinje pokraj spomenika Marije Ujević Galetović podno Krležina Gvozda, a koju režira Zlatko Sviben. Riječ je o predstavi “Miroslav Krleža, Evropa danas: glasovi, pojave, lica, osobe” a u kojoj glume Branka Cvitković, Žarko Potočnjak, Franjo Kuhar i Mladen Vujčić. Domaćin večeri je Žarko Paić. (Večernji list)

Doznajte više