U kategoriji muških klapa pobjednik je klapa „Pinguentum“ iz Buzeta, druga je klapa „Filip Dević“ iz Splita, a treća „Jacera“ iz Šibenika
Nagrada publike, u kategoriji muških klapa, pripala je klapi „Assa Voce“ iz Podgorice sa pjesmom “Pod odrinom”.

Dodjelom nagrada 1. srpnja, na centralnom peraškom trgu – pjaci, ispred crkve Svetog Nikole, završen je 16. Međunarodni festival klapa Perast.
U kategoriji muških klapa po ocjeni stručnog žirija pobjednik je klapa „Pinguentum“ iz Buzeta, druga nagrada pripala je klapi „Filip Dević“ iz Splita, a treća klapi „Jacera“ iz Šibenika.

Nagrada publike, u kategoriji muških klapa, pripala je klapi „Assa Voce“ iz Podgorice sa pjesmom “Pod odrinom”.

Prva nagrada, u kategoriji Nova klapska pjesma, pripala je autoru Krešimiru Magdiću za kompoziciju „Gospa od Škrpjela“ u izvedbi klape Skotradura iz Dubrovnika.

Za najbolju debitantsku klapu proglašena je klapa „Bura“ iz Mostara, a priznanje za najbolju crnogorsku klapu pripalo je klapi ”Assa Voce” iz Podgorice.

Nagrada za najbolji aranžman, u kategoriji Nova klapska pjesma, pripala je Dušku Tambači za kompoziciju Merjane,Merjane u izvođenju klape Valdibora iz Rovinja.

Prva nagrada za najbolje stihove pripala je pjesmi “Pod odrinom” autorice Mile Moškov, u izvedbi Assa Voce iz Podgorice.

Stručni žiri su činili: Mojmir Čačija, Sara Dodig, Mirela Šćasni, Mario Katavić, Zlata Marjanović, Marina Dulović, Vojislava Beba Milić i Jasminko Šetka. Žiri u kategoriji Nova klapska pjesma je radio u sastavu Jakša Fiamengo predsjednik, članovi Ante Mekinić, Vjera Baničević, Tina Braić-Ugrinić, Obrad Pavlović.

Prve natjecateljske večeri u kategoriji ženske klape prvo mjesto po ocjeni žirija pripalo je klapi Stentorija iz Daruvara, drugo klapi Štorija iz Kaštel Kambelovca a treće Ankora iz Podstrane.

Po ocjeni publike najbolja je bila klapa Skontradura iz Dubrovnika.

Tijekom dva festivalska dana u Muzeju grada Perasta predstavljen je peti broj festivalskog časopisa „Lirica”, čije ovogodišnje teme su „Priče o moru“, koje govore o značenju i povijesti klapske pjesme.
(RADIO DUX)