Festival je ove je godine posvećen zemljama Balkana, s posebnim naglaskom na Hrvatsku kao novu zemlju članicu EU. Zato su se u Baselu i Zürichu održana čitanja u kulturnim klubovima Volkshaus Basel i Literaturhaus Zürich u sklopu međunarodnog literarnog festivala BuchBasel, a u suradnji s regionalnim književnim festivalom Krokodil koji se od 2002. održava u Švicarskoj s ciljem približavanja stranih kultura švicarskoj javnosti

Umjetnički festival Culturescapes u Švicarskoj ove je godine posvećen zemljama Balkana, s posebnim naglaskom na Hrvatsku kao novu zemlju članicu Europske unije.
Zato su se 25. i 26. listopada u Baselu i Zürichu održala čitanja u kulturnim klubovima Volkshaus Basel i Literaturhaus Zürich sklopu međunarodnog literarnog festivala BuchBasel, a u suradnji s regionalnim književnim festivalom Krokodil (Književno Regionalno Okupljanje Koje Otklanja Dosadu I Letargiju) koji su 2009. godine u Beogradu pokrenuli Vladimir Arsenijević i Ana Pejović.
Na čitanjima su sudjelovali Daša Drndić iz Hrvatske, Vladimir Arsenijević iz Srbije, Andrej Nikolaidis iz Crne Gore i Nenad Veličković iz Bosne i Hercegovine. Razgovore i čitanja moderirao je stalni Krokodilov voditelj Kruno Lokotar i ovaj put pridodana – Mima Simić. Culturescapes je umjetnički festival koji se od 2002. održava u Švicarskoj s ciljem približavanja stranih kultura švicarskoj javnosti.
(MV Info)

Doznajte više