Na ovogodišnjoj Schaffusiji nastupili su i članovi HKUD-a Fala iz Schaffhausena, kao i Mihael Vlah, koji je sa svojim bendom Placid Tales oduševipo prepuni Fronwagplatz

U petak i subotu, 26. i 27. lipnja, održana je u Schaffhausenu, po drugi put, dvodnevna pučka fešta pod nazivom Schaffusia 2015. Na svim većim trgovima ovog drevnog grada postavljene su pozornice na kojima su nastupili brojni izvođači, a grad su preplavili štandovi s raznovrsnom gastronomskom ponudom i suvenirima. Vrhunac fešte svakako je bio veliki vatromet u subotu navečer, ispaljen s poznate kule Munot, koji je pratilo više desetaka tisuća ljudi.
Na pozornici u popodnevnim satima nastupili su i članovi HKUD-a Fala iz Schaffhausena. Mlađi i stariji plesači izveli su splet hrvatskih plesova i oduševili više stotina ljudi.No, da Hrvati nisu “jaki” samo u njegovanju folklorne baštine pokazao je i Mihael Vlah, koji je iste večeri nastupio sa svojim bendom Placid Tales. Svojom odličnom svirkom oduševili su prepuni Fronwagplatz.
(www.hrvati.ch)

Dio atmosfere možete doživjeti ako pogledate video-isječke