Već četvrtu godinu zaredom u Belgiji se organizira Festa. Organizira je Ured Dubrovačko – neretvanske županije u Bruxellesu u suradnji s Maticom hrvatskom Bruxelles, Predstavništvom HTZ-a, Predstavništvom HGK i Veleposlanstvom RH u Kraljevini Belgiji

Već četvrtu godinu zaredom u Belgiji se održava Festa sv. Vlaha. Organizira je Ured Dubrovačko – neretvanske županije u Bruxellesu u suradnji s Maticom hrvatskom Bruxelles, Predstavništvom HTZ-a, Predstavništvom HGK i Veleposlanstvom RH u Kraljevini Belgiji. Za festanjule ovogodišnje Feste izabrana su dva Dubrovčanina, Zvonimir Batarilo i Davor Vnučec.

Program Feste započinje u nedjelju, 5. veljače svečanim misnim slavljem. Potom će se održati svečanost otvorenja Feste Sv. Vlaha ispred Katedrale St. Michel et Gudule u Bruxellesu i obred grličanja u kapelici Katedrale, te Večera od Kandelore u jednom hrvatskom restoranu.
U ponedjeljak, 6. veljače u Veleposlanstvu RH u Kraljevini Belgiji održat će se predavanje Nancy von Breska-Ficović na temu “Sv. Vlaho i zlatno doba dubrovačkog slikarstva“.
(Fenix Magazin)