Nakon simboličnog puštanja golubica uz pratnju puhačke glazbe Ston, mjesni župnik don Miljenko Babaić, među ostalim, pročitao je čestitke koje su pristigle gotovo sa svih kontinenata

Iako ni ove godine Stonjani blagdan svoga nebeskog zaštitnika nisu proslavili u parčevoj crkvi, to nije umanjilo radost otvaranja Feste sv. Vlaha, koja je započela na Kandeloru u popodnevnim satima, ophodom iz samostanske župne crkve Sv. Nikole, ulicama Stona, uz molitvu i pjesmu vjernika.
Na Kandeloru, 2. veljače, je ispred župne crkve Sv. Vlaha, koja je razrušena u potresu 1996. godine, pročitan proglas kojim je otvorena Festa. Nakon simboličnog puštanja golubica uz pratnju puhačke glazbe Ston, mjesni župnik don Miljenko Babaić, među ostalim, pročitao je čestitke koje su pristigle gotovo sa svih kontinenata.
Ovogodišnja misna slavlja na blagdan Svijećnice i Svetog Vlaha u Stonu predvodio je don Željko Kovačević, župnik dubrovačke župe sv. Mihajla, u koncelebraciji s don Miljenkom Babaićem i drugim svećenicima.
Nakon grličanja u crkvi Sv. Nikole upriličen je domjenak u Kneževu dvoru gdje je otvorena izložba slika akademske slikarice Ljiljane Rajković Korieni – Hrvatska opstojnost u srednjem vijeku. U kulturnom dijelu programa nastupila je klapa Stonke i Ponikovska poskočica.

Tekst: Maja Mozara