Hrvatska matica iseljenika Dubrovnik uputila je čestitke dubrovačkog biskupa msgr. Mate Uzinića, gradonačelnika dr. Andra Vlahušića i župnika župe sv. Vlaha iz Stona, don Miljenka Babaića, pa tako i Dubrovčanima u Montrealu, koje su pročitane na Festi

I Dubrovčani u Montrealu su poput ostalih zajednica Dubrovčana i štovatelja svetoga Vlaha ovaj vikend u dalekoj Kanadi proslavili festu svoga parca.
Nakon mise i grličanja u nazočnosti Dubrovčana, Hrvata iz drugih krajeva Lijepe Naše, te brojnih prijatelja Kanađana, festanjuli kapetan Ivan Čorić i odvjetnik Maro Čorić, pozdravili su nazočne goste na svečanoj večeri, zaželjevši im dobru Festu i svekoliki blagoslov nebeskog zaštitnika.

Svjesni želje i neprekidne vezanosti za domovinu i rodni kraj, iseljenicima s juga Lijepe Naše, svim štovateljima sv. Vlaha, te svima koje je Festa zatekla izvan Grada, Hrvatska matica iseljenika Dubrovnik, uputila je čestitke dubrovačkog biskupa msgr. Mate Uzinića, gradonačelnika dr. Andra Vlahušića i župnika župe sv. Vlaha iz Stona, don Miljenka Babaića, pa tako i Dubrovčanima u Montrealu, koje su pročitane na Festi.

Tekst: Maja Mozara