Novi broj jedinog mjesečnika na hrvatskom i njemačkom jeziku donosi niz zanimljivih priloga i priča iz života Hrvata izvan domovine. Fenix u svom aktualnom broju na zadnjoj stranici donosi slike za Fenixov izbor djevojke godine. Glasovanje za Fenixovu djevojku godine moguće je i preko Fenixova portala te na facebook stranici 

Novi broj Fenixa, jedinog mjesečnika na hrvatskom i njemačkom jeziku, koji se od utorka, 5. studenoga može nabaviti na kioscima u Njemačkoj, a dan kasnije u Švicarskoj, Austriji i Luksemburgu, donosi niz zanimljivih priloga i priča iz života Hrvata izvan domovine.
Na čak tri stranice Fenix donosi opširnu temu o novom Zakonu o prebivalištu koji je uznemirio hrvatsko iseljeništvo. Pročitajte opširnije što o promjenama hrvatskog Ustava u vezi Josipa Perkovića misli jedan od najutjecajnijih i najpoznatijih hrvatskih odvjetnika u iseljeništvu dr. Davor Prtenjača.
Doznajte kako je i zašto Hrvatski gospodarski savez (KWVD) iz Frankfurta pokušao zaustaviti izlazak Fenixa na kioske.
Na stranicama Scene, Fenix donosi priču o Bernardi Brunović, švicarskoj kantautorici hrvatskog podrijetla. Tu je i priča o Danijeli Senduli, hrvatskoj manekenki iz Austrije, a objavljujemo i prilog o zavičajnim feštama Hrvata u Njemačkoj i Švicarskoj s najboljim izborom fotografija.
Uz te i brojne druge zanimljivosti, Fenix u svom aktualnom broju na zadnjoj stranici donosi slike za Fenixov izbor djevojke godine. Glasovanje za Fenixovu djevojku godine moguće je i preko sve popularnijeg Fenixova portala www.fenix-magazin.com  te na facebook stranici

Fenix Magazin
Marijana Dokoza, glavna urednica
Weilbrunnstr. 27, 60435 Frankfurt
Tel.: +49/(0)61/31/4822479
Fax: +49/(0)69/348781409
Mob.: +49/(0)177/8401260
E-mail: marijana.dokoza@fenix-magazin.com
E-mail: marijana_sare@yahoo.com
Website: Marijana Dokoza www.marijana-dokoza.com