Na XVII. festivalu bit će izvedeno 17 novih kompozicija, a izvođače, među kojima je i šest debitanata, pratit će Festivalski tamburaški orkestar Hrvatske glazbene udruge „Festival bunjevački pisama“, koja je i organizator Festivala

XVII. po redu Festival bunjevački pisama bit će održan u nedjelju, 24. rujna u Subotici, u Sportskoj dvorani Tehničke škole „Ivan Sarić“ (MEŠC), s početkom u 20 sati.
Ulaznice po cijeni od 250 dinara mogu se kupiti u pretprodaji pozivom na broj telefona 063/80 87 836, kao i na dan Festivala na ulazu u Sportsku dvoranu.
Na XVII. festivalu bit će izvedeno 17 novih kompozicija, a izvođače, među kojima je i šest debitanata, pratit će Festivalski tamburaški orkestar Hrvatske glazbene udruge „Festival bunjevački pisama“, koja je i organizator Festivala.
Pokrovitelj Festivala je Primorsko-goranska županija, a održavanje Festivala omogućeno je potporom Veleposlanstva Republike Hrvatske u Republici Srbiji, Ministarstva kulture i informiranja Republike Srbije, Grada Subotice, Pokrajinskog tajništva za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice, Pokrajinskog tajništva za kulturu i javno informiranje i odnose s vjerskim zajednicama, Hrvatskog nacionalnog vijeća i Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata te brojnih sponzora. Medijski sponzori su Cro info, Televizija K23, NIU „Hrvatska riječ“ i Cro Media.
(ZKVH)