Fašnik je organiziran uz izložbu ‘Čarobna družba – vjerovanja u nadnaravna bića u Podravini’. Fašnik je organiziran u suradnji sa HNK Zagreb.

U Etnografskom muzeju u Zagrebu, u utorak, 9. veljače, od 15 sati, održava se ‘Fašnik Čarobne družbe’, organiziran uz izložbu ‘Čarobna družba – vjerovanja u nadnaravna bića u Podravini‘. Fašnik je organiziran u suradnji sa HNK Zagreb.
Maskiranje je tradicija koja ima korijene u običajima vezanim uz buđenje prirode. Maškama se tjeraju zle sile kako bi se u novom razdoblju osiguralo blagostanje i plodnost. Uz to, pokladni običaji imaju i funkciju opuštanja i zabave.
Od 15 do18 sati – maskerke HNK u Zagrebu profesionalno maskiraju vaša lica uz mogućnost posudbe kostima ili plašta za slikanje u prostoru izložbe uz fotografije Ive Lulić. Od 18 do 21 sat – raznovrstan i zabavan program: – prezentacija maskiranih lica te proglašenje najbolje maske, glumci HNK Goran Grgić i Bojan Navojec će nam pomoći odabrati Najbolju masku, svira Glazbena družina Cinkuši, interaktivna zabava uz mađioničara Aryana, gozba uz čarobni napitak, krafne, ‘nadnaravne koktele’ profesionalnih barmena.
Nagrade za maske: put u Veneciju i sezonske karte za sve premijere HNK u Zagrebu.
(culturenet.hr)