Nastupajući 20-ak puta tijekom deset dana trajanja festivala u Drummondvilleu, 35 članova ansambla, na čelu s ravnateljem, Danijelom Vukobratom, brojnim je posjetiteljima izvrsno predstavilo hrvatsku tradiciju, nošnje, pjesme i plesove

U Drummondvilleu u pokrajini Quebec od 3. do 13. srpnja 2014. održan je 33. međunarodni folklorni festival pod nazivom “Mondial des cultures”. Na tom festivalu svake godine 400-njak umjetnika predstavi svoju kulturu, a festival posjeti oko 250 000 ljudi. Festival okuplja umjetnike iz svih dijelova svijeta te potiče upoznavanje različitih kultura u prijateljskom ozračju.
Ove godine festival je obogatila i jedna od najboljih folklornih skupina u Hrvatskoj, Folklorni ansambl “Ivan Goran Kovačić” iz Zagreba. Nastupajući 20-ak puta tijekom deset dana trajanja festivala, 35 članova ansambla, na čelu s ravnateljem, Danijelom Vukobratom, brojnim je posjetiteljima izvrsno predstavilo hrvatsku tradiciju pokazavši hrvatske nošnje i predstavivši tradicionalne pjesme i plesove.
Tijekom boravka u Drummondvilleu gostovali su i na radiju Rouge te su tom prilikom u eteru otpjevali pjesmu “Alaj pjevam”.
Predstavnice Veleposlanstva, Ljubica Berić i Ana Vozila posjetile su festival i prisustvovale na dva nastupa hrvatskog folklornog ansambla koji je jedan od nastupa, zajedno sa skupinom iz Meksika i Finske, održao i u prepunoj crkvi Sv. Frederika, što je, s obzirom na akustiku crkve, bio poseban doživljaj.
U razgovoru s Dominicom Guévinom, predsjednikom upravnog odbora Festivala, potvrđena je mogućnost da Hrvatska idućih godina za trajanja Festivala predstavi i promovira svoju kulturu i osnaži interes za Hrvatskom kao turističkom destinacijom.
(http://ca.mvp.hr)