Konferencija je održana uoči inauguracijskog leta Zagreb-Düsseldorf, što će biti cjelogodišnja linija, kao i letovi na liniji Rijeka-Köln te Pula-Düsseldorf, koje počinju s prvim danima studenoga

Niskotarifni zračni prijevoznik Eurowings do kraja godine planira prevesti više od 900 tisuća putnika u i iz Hrvatske ili 60 posto više nego lani, a iduće godine s novim letovima prema svim hrvatskim zračnim lukama očekuje više od milijun putnika, najavili su u utorak, 31. listopada predstavnici te kompanije u Zagrebu.
Konferencija Eurowingsa održana je uoči inauguracijskog leta Zagreb-Düsseldorf, što će biti cjelogodišnja linija, kao i letovi na liniji Rijeka-Köln te Pula-Düsseldorf, koje počinju s prvim danima studenoga, čime je ta kompanija među rijetkima koja ima cjelogodišnje letove prema i iz Hrvatske.
Menadžer za razvoj mreže destinacija Ivan Oreč kazao je da, za razliku od drugih niskotarifnih zračnih kompanija, Eurowings najviše radi pred i posezonu u Hrvatskoj, te je i to razlog velikog rasta ove godine, a kako iduće planiraju uvesti i cjelogodišnje letove na liniji Osijek-Stuttgart te pojačati Zagreb. Unatoč troškovima nešto višim od prosjeka na Zagrebačkoj zračnoj luci Franjo Tuđman, vjeruju u nastavak pozitivnih trendova.
Najviše putnika Eurowings doveze u Zagreb, oko 170 tisuća ove godine, potom slijede Dubrovnik, Split, Pula, Zadar, Osijek i Rijeka, a Oreč je izdvojio i skoro gotove pregovore sa zračnom lukom Brač, na koju će sigurno letjeti iduće godine.
(Hina)