Dario Cebić doktorski studij iz glazbenih znanosti završio je u Grazu, a postdoktorski studij kompozicije u Beču. Kompoziciju je specijalizirao u Frankfurtu, a glazbene znanosti, analize i tehniku moderne kompozicije u Berlinu

Dugoselski pedagog, skladatelj i virtuoz, doktor glazbenih znanosti Dario Cebić dobitnik je nagrade za poseban doprinos u očuvanju i razvoju svjetske tradicionalne folklorne umjetnosti za 2016. godinu.

Priznanje mu je dodijelila Europska asocijacija folklornih festivala (European Association of Folklore Festivals – EAFF, partner UNESCO-a, koja je prepoznala iznimni talent i rad prof. Cebića popraćen odličnim rezultatima i uspjesima u području glazbenih umjetnosti, priopćeno je u utorak iz dugoselske glazbene škole.

Dario Cebić doktorski studij iz glazbenih znanosti završio je u Grazu, a postdoktorski studij kompozicije u Beču. Kompoziciju je specijalizirao u Frankfurtu, a glazbene znanosti, analize i tehniku moderne kompozicije u Berlinu. Nagradu mu je uručio predsjednik Europske i svjetske folklorne asocijacije Kaloyan Nikolov.
(Hina)