Odluka Europskoga muzejskoga foruma, koji nagrade dodjeljuje od 1977. godine, objavljena je u subotu u San Sebastianu u Špajolskoj, a tamo je bilo i izaslanstvo Gradskoga muzeja Vukovar

U utrci za europski muzejski Oscar Gradski muzej Vukovar osvojio je prestižnu nagradu Europski muzej godine kao muzej koji u svoj rad i prezentaciju uključuje lokalnu zajednicu, doznali smo od ravnateljice muzeja Ruže Marić.
Tako je Gradski muzej Vukovar postao drugi najbolji europski muzej 2016. godine. Odluka Europskoga muzejskoga foruma, koji nagrade dodjeljuje od 1977. godine, objavljena je u subotu u San Sebastianu u Špajolskoj, a tamo je bilo i izaslanstvo Gradskoga muzeja Vukovar.

Ovo je na tome natjecanju do sada najveći uspjeh nekoga hrvatskoga muzeja, a ove godine natjecalo se 49 europskih muzeja, među njima i dva hrvatska, Gradski muzej Vukovar i Kuća Ivane Brlić Mažuranić iz Ogulina. Uvjet za natjecanje je da se radi o novim muzejima ili novim postavima. Gradski muzej Vukovar ima novu obnovljenu zgradu dvorca Eltz i novi postav.
(www.hrv.hr)