Novoszelova izložba „Contradictions“ u poduzeću Mail Boxes etc. će biti otvorena do 28. lipnja

U poduzeću Mail Boxes etc. su 31. svibnja otvorili izložbu slikara Ericha Novoszela. Pod nazivom „Contradictions“ ovaj rođeni Novogorac izlaže djela iz različitih faza svojega stvaranja. Za umjetnika, koji se bavi i prostornim instalacijama, je integracija njegovih slika u poslovnom prostoru zanimljivi izazov.
Stavljajući svoje slike u prostor s mašinama s potpuno drugom funkcijom nego u galeriji, one dobivaju drugu atmosferu i razvijaju drugu priču, kaže Novoszel, koji je 1970-ih slikao i u tvornicama. Posebno ga zanima konfrontirati ljude s umjetnošću na neobičnom mjestu.

Ideju za izložbu dao je Manfred Roth, vlasnik centra za slanje, pakovanje, tiskanje i grafiku na Ruštanskoj cesti u Željeznom. Ericha Novoszela s rođenim Novoselcem Rothom povezuje dugogodišnje prijateljstvo iz zajedničkog vremena u Hrvatskom akademskom klubu u Beču.
Na izložbi Novoszel pokazuje apstraktne crteže iz 1988. uz apstraktne slike u akrilu i ulju na platnu u kvadratnom formatu iz 2005. te djela otprije tri godine. Novoszel je od 1989. do 1995. studirao i živio u Japanu. Utjecaj japanske kulture je u Novoselovom stvaranju vidljiv do danas.
Na otvorenju je svirala Broaska banda iz Uzlopa, a izložba će biti otvorena do 28. lipnja.
(Hrvatska redakcija ORF-a)