Prvo mjesto i pobjednički pehar osvojili su nogometaši NK Pajdi Möhlin iz Švicarske koji su u finalnoj utakmici pobijedili Croatiju Stuttgart. Treće mjesto osvojila je SD Croatia Berlin

U Villefrancheu kraj Nice u Francuskoj 25. listopada je otvoreno 5. EP hrvatskih nogometnih klubova izvan domovine. Suprotno najavama o sudjelovanju svih osam klubova, koji su se kroz nacionalna prvenstva i turnire plasirala na prvenstvo, u Villefrancheu ih je nastupilo samo šest jer dva kluba iz Austrije nisu doputovala. Ovogodišnje nogometno prvenstvo igralo se u dvije skupine sa po tri kluba.
U nazočnosti gradonačelnika Villefranchea, u kojem, uz Pariz, živi najveća hrvatska iseljenička zajednica u Francuskoj, prvenstvo je otvorio povjerenik HNS-a za iseljeničke klubove Pero Šarić.
Nakon pozdravnih govora i prvog udarca s centra, kojeg je izveo gradonačelnik Villefranchea, započelo je natjecanje. Na odvojenim terenima u isto vrijeme odigrane su prve dvije utakmice. Croatia Berlin pobijedila je domaću Croatie Villefranche s 1:0. U drugom susretu Croatia Stuttgart bila je bolja od Posavine Frankfurt sa 2:1.
U popodnevnim satima, Croatia Berlin i NK Pajde iz švicarskog Möhlina odigrali su 2:2. Kod izvođenja jedanaesteraca Pajde su bile bolje s 5:4. U drugoj utakmici Posavina Frankfurt je ponovno izgubila. Ovaj put od predstavnika Hrvata iz Švedske, Croatie Malmö, rezultatom 3:1.
Prvo mjesto i pobjednički pehar osvojili su nogometaši NK Pajdi Möhlin iz Švicarske. Oni su u finalnoj utakmici pobijedili Croatiju Stuttgart s rezultatom 1:0.
Treće mjesto osvojila je SD Croatia Berlin i to nakon pobjede od 3: 1 nad Croatijom iz švedskog Molmöa, koju su postigli unatoč dvojici igrača manje u igri.
(Fenix magazin/Hrvatski glas Berlin)