Voditelj HKZ Heilbronn fra Radovan Ćorić i voditelj HKM Solothurn, kojoj je sjedište u Hrvatskoj kući u Oltenu, u Švicarskoj dr. fra Šimun Šito Ćorić proslavili su 40. obljetnicu misništva i 30. obljetnicu zajedničkoga duhovno-domoljubnog glazbenog djelovanja u hrvatskom izvandomovinstvu

Voditelj Hrvatske katoličke zajednice Heilbronn fra Radovan Ćorić i voditelj Hrvatske katoličke misije Solothurn, kojoj je sjedište u Hrvatskoj kući u Oltenu, u Švicarskoj dr. fra Šimun Šito Ćorić proslavili su, u nedjelju, 5. srpnja, 40. obljetnicu misništva i 30. obljetnicu zajedničkoga duhovno-domoljubnog glazbenog djelovanja u hrvatskom izvandomovinstvu, i domovini. Svečano misno slavlje na igralištu Kulturno-sportskog društva „Blau-Weis“ i Tomislav u Heilbronnu uz rijeku Neckar predvodio je dr. fra Šimun Šito Ćorić u zajedništvu s fra Radovanom Ćorićem.
Misnom slavlju pribivao je i zastupnik u Njemačkom parlamentu, Hrvat Josip Juratović. Na kraju misnog slavlja, koje su pjesmom i glazbom uveličali fra Šimun Šito i fra Radovan, predstavnici vjernika su uručili slavljenicima prigodne darove.
Fra Radovan Čorić, svećenik Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda sa sjedištem u Zagrebu, od četrdeset godina svećeništva trideset i tri je godine u službi hrvatskim vjernicima u Heilbronnu, kojemu u pastoralnom radu pomaže pastoralna suradnica s. Stjepanka Saraf, školska sestra franjevka Mostarske provincije Svete Obitelji. Fra Šimun Šito Ćorić, svećenik Franjevačke hercegovačke provincije Uznesenja Blažene Djevice Marije, podsjetio je kao fra Radovan i on već trideset godina hrvatskim iseljeništvom i domovinom pronose Božju riječ pjevajući. Slavlje je nastavljeno nastupom dječje i odrasle folklorne skupine Kulturno-sportskog društva „Blau-Weis“ i Tomislav u Heilbronnu koja djeluje u suradnji s Hrvatskom katoličkom zajednicom u Heilbronu pod vodstvom Marijane Galović.
Nakon zajedničkog ručka nastupila su, uz šargiju. braća Ilija i Marko Begić iz Dervente te folklorna skupina Hrvatske katoličke misije Mannheim. Okupljene je pozdravio i predsjednik Kulturno-sportskog društva „Blau-Weis“ i Tomislav u Heilbronnu Đuro Benković.

Tekst i fotografija: Adolf Polegubić